FB_IMG_1546411306307

Heling & Expansie

De afgelopen weken zijn er nieuwe keuzes gemaakt, dingen heroverwogen, nieuwe richtingen bepaald, en nu begint een nieuwe energiegolf. In de Tzolkin kalender is Rode Slang de komende 13 dagen het zegel dat ons beïnvloedt. De energie van dit zegel kan dubbel aanvoelen. Het gif van een slang kan helen of doden, hij kan zijn huid afleggen en dan in een nieuwe veelkleurige jas zichzelf opnieuw aan de wereld laten zien en voorziet ons van nieuwe levensenergie.

Eigenlijk heel bijzonder en voor ons geeft dat veel mogelijkheden tot groei, heling en expansie. Deze energie is ook direct te koppelen aan ons brein. Ons oudste brein, heet ook niet voor niks het reptielenbrein, dat deel van onze hersenen waar ons instinct (onze gut-feeling) huist. Wist je dat je darm- en breincellen eigenlijk hetzelfde zijn? In een embryo zijn ze samen, tot het moment komt dat sommige cellen het brein gaan vormen en de anderen de darmen.

De laatste keer dat ik een gut-feeling kreeg om een intensief traject te doen, brak het zweet me uit! Mijn hele lichaam trilde en beefde dat ik het ‘moest’ doen, maar ik kon het op dat moment niet betalen en ik voelde me zo bang. In dat traject stappen was ver buiten mijn comfortzone en er waren veel innerlijke stemmen die zeiden: “nee, dat kan niet. Ben je gestoord?!” Toch heb ik het gedaan, want ondanks de angst, was er een innerlijk weten; dit is voor mij. Ik heb er geen seconde spijt van gehad en op magische wijze kwam het geld om het traject te betalen er ook.

De energie van de komende dagen kan je triggeren en uit je tent lokken. Blijf je je verstoppen in je holletje? Of kom je dapper & angstig als held of heldin te voorschijn in je eigen verhaal? En ja, daarvoor is het nodig oude (denk)patronen te herkennen, te helen, te veranderen, los te laten. Je nieuwe keuzes dicht bij je hart te houden. Zodat je vastberaden en met knikkende knieën kunt omgaan met de onzekerheid van een nieuwe realiteit.

Mirjana

Posted in

Laat een reactie achter