zaad13

In je centrum blijven

Hoe ervaar jij dat het nu extra belangrijk is om in je eigen centrum te blijven?

Een voorbeeld: LOL…na lang zoeken had ik, online, een fiets besteld. Gisteren was de grote dag! Mijn fiets zou als bouwpakket arriveren. Blij open ik samen met mijn buuf de doos.

We halen de onderdelen eruit en ineens zie ik de kleur, mat zwart: Eh….ik zou toch een blauwe krijgen? Adem in…..adem uit…. Ik heb geen zin in gedoe en het is maar een fiets…..ik kan wel leven met zwart.

We beginnen de fiets in elkaar te zetten en ineens zie ik het stuur goed : eh…..waar zijn de versnellingen? Adem in….adem uit…. dit is niet acceptabel. Deze fiets gaat terug.

Natuurlijk kun je kwaad en geïrriteerd worden, uit je slof schieten om zo’n misser, maar ben jij degene die daar dan het meeste last van heeft. Als je niet in centrum en in het NU kunt blijven, heb je er misschien zelfs de hele dag last van. De kans is namelijk groot dat op het moment dat je in je emotie schiet door zo’n voorval, er andere pijn uit je verleden worden getriggerd. Ineens is een verkeerde levering dan dé bevestiging van je diepste pijn; waardeloosheid, bestaansrecht, etc.

Vandaag is een mooi moment om zaadjes te plant van hoe jij wil dat je leven er gaat zien. Wil je meer liefde? Plant een liefdeszaadje en wees alert op kleine subtiele signalen dat dit zaadje is geplant. Schrijf ze op, koester die momenten en je zult ervaren dat het er meer worden.

En, geniet vooral van alle nieuwe dingen die ontstaan door één zo’n zaadje.

Posted in

Laat een reactie achter