IMG-20190905-WA0004

Lief ego, het is echt oké

Vervolg: over moed, manifesteren & je bokkensprongen van het ego.

Met verwondering heb ik gisteren de bokkensprongen van mijn ego bekeken. Wát een finesse, wát subtiliteit werd er ingezet om mij in de ‘veilige zone’ te houden!

Zoals je je misschien herinnert, ging had ik heel slecht geslapen omdat de meldcode van mijn nieuwe auto niet herkend werd bij de verzekeraar. Die nacht riep mijn ego steeds opnieuw: ‘Zie je wel, je kiest weer een kneusje, zie je wel het gaat hartstikke fout, je maakt wéér een hele grote vergissing en ook nog een echt dure!’

Gelukkig had ik ook de tegenhanger. Een gevoel diep in mijn bekken die me vroeg: ‘Je gevoel over deze garage, de man en de auto is goed toch? Vertrouw erop!’ Ik herkende de uitnodiging van deze situatie! Blijf afgestemd, vertrouw op het gevoel dat je had, vertrouw op je de aanwijzingen van je team.

Mijn ego gaf het toch net zomaar op! Die vond toch dat ik wel erg ver buiten mijn comfortzone ging. Gisteren op de fiets naar het station, liet mijn ego me fietsen met pech en auto’s met alarmlichten aan zien en steeds liet mijn ego weten…. je maakt een verkeerde keuze, het gaat wéér mis! Dat is natuurlijk een moment om op te geven en de garage te bellen en de hele koop af te blazen.

 Ik besloot mijn ego niet te geloven en het gerust te stellen.

“Lief ego, dank je wel voor je bezorgdheid, maar het is echt niet nodig. Met die meldcode komt het heus wel goed, het voelde toch goed? We kunnen dat gevoel vertrouwen” Mijn ego werd steeds rustiger en mijn lijf ook.

Ik heb de garage gebeld, om de man van de garage aan de telefoon te krijgen moest ik even geduld hebben. (rustig maar ego, het is oké) De geruststelling: de meldcode klopt, hij checkte en dubbel checkte de code.

Ik heb de verzekering gebeld, om die aan de lijn te krijgen, moest ik veeeeel geduld hebben. (rustig maar lief ego, het is echt oké, het komt goed) De geruststelling: de meldcode is goed, moest alleen gekoppeld worden.

Geregeld! Vanmiddag ga ik mijn auto ophalen.

Posted in

Laat een reactie achter