flora-1839558_1920

Onderonsje met Balthazar

Gisteravond had ik een onderonsje met Balthazar. Inmiddels weet ik dat hij een nieuwe gids is, die me onder andere begeleid in het helen van mezelf. Ik vind het nog spannend, zijn naam (die goed is voor mijn systeem) voelt imposant en ook een beetje imponerend. Ik ben nog niet helemaal op m’n gemak met hem.

Hij is liefdevol, de rust zelve en heeft eindeloos geduld. Geduld dat ik niet altijd met mezelf heb. Gisteren was daar een leuk voorbeeld van. Ik stem me af op hem en maak contact en denk, nou kom maar op, vertel me maar wat de bedoeling is voor de komende periode, ik sta open voor inspiratie en nieuwe ideeën. En Balthazar antwoord met: “ Kom maar eerst eens bij me zitten. Je hoeft even niks, gewoon naast me, neem tijd om aan mijn energie te wennen. “

Dat was een verrassende opmerking. Ik doe wat hij vraagt en het voelt best fijn, maar hoe meer kalmte ik van hem ervaar hoe meer mijn innerlijke onrust toe neemt. Tot ik het niet meer kan verdragen. Ik beëindig ons samenzijn en ondanks de onrust, val ik als een blok in slaap daarna.

Vervolgens heb ik een nachtmerrie over dat ik ontvoerd ben en dat de ontvoerder een macht over mij en de omgeving heeft, waar ik niet aan lijk te kunnen ontsnappen, ook al zijn er mensen die me willen helpen. Ik word wakker met het besef dat ík degene ben die de sleutel tot mijn vrijheid heb.

Zo blijkt dat simpele samenzijn, meer impact te hebben dan ik had kunnen vermoeden. Ik zeg het wel eens tegen mijn cliënten, met kleine schijnbaar eenvoudige stapjes werk je aan het grote geheel. Ook nu is dat zo.

Als je een grote verandering wilt, welk schijnbaar heel klein stapje, kun je dan vandaag zetten?

Posted in

Laat een reactie achter