krijger3

Staan voor wat je kiest

Een keuze maken is best een dingetje soms. Van waar uit maak je de keuze? Een innerlijk onvervuld deel, vanuit je hart, vanuit een innerlijk weten.
Welke keuze ook en van waaruit die keuze wordt gemaakt, het betekent altijd iets voor je systeem. Als je voor het ene kiest, kies je namelijk niet voor iets anders. Als je het ene kiest, is het misschien nodig het andere te laten gaan. Dat kan in je lichaam en in je energieveld voor de nodige onrust zorgen. Want het effect van je keuze kun je een beetje voorspellen maar niet helemaal en het heeft daarom een element van onveiligheid in zich.

Kiezen (helemaal de grotere) vraagt altijd om vertrouwen en om het durven loslaten van controle. Hoe het precies zal uitpakken, weet je pas nadat je actie hebt ondernomen rond je keuze. En ja er is altijd de mogelijkheid dat het tegen valt, maar de mogelijkheid is net zo groot dat het geweldig is.

Zo’n grote keuze voor mij was bijvoorbeeld, mijn keuze om de relatie met mijn man te stoppen. Heel lang heb ik rond die beslissing gecirkeld, getwijfeld en steeds opnieuw gekozen om te blijven. Ik had nog niet het innerlijke vertrouwen om voor iets anders te kiezen. Angst en onzekerheid vlogen me aan, tot heel onverwacht en plotseling, de keuze voor stoppen er was. De angst was niet weg, mijn hart klopte als een gek in mijn keel, mijn lichaam trilde als een rietje, maar op dat moment voelde ik heel helder, ‘het is klaar, ik wil stoppen.’ Ik kon dragen dat dit grote consequenties zou hebben voor onze dochters, voor mij, voor ons onderdak, voor al onze levens. Ik kon dragen dat ik geen volledige controle had over de uitkomst er was alleen vertrouwen dat dít mijn keuze was nu.

Soms heb je tijd nodig voor je een belangrijke keuze kunt maken, je groeit er naar toe, het hoort er allemaal bij . Alleen jij weet & voelt wanneer je kunt staan voor wat je kiest.

Posted in

Laat een reactie achter