edf

Zachtheid

Yeah!! De zon gaat weer schijnen vandaag, de warmte helpt mee om te ontspannen en te vertragen. Met dat stralende licht ziet de wereld er helderder, kleurrijker en lichter uit. Het helpt ons herinneren aan het licht dat wij zelf ook zijn en in ons dragen.

Kun je jouw eigen licht welkom heten en uitnodigen in jouw lichaam? Kun je zacht en liefdevol zijn voor alles dat je nog niet geleerd hebt? Kun je zacht zijn als je ontdekt dat je opnieuw in een oud patroon bent beland?

Boos worden op jezelf, of heel streng zijn voor jezelf heeft meestal een verstrakking of verharding in jezelf tot gevolg. Zoals wanneer een ouder zijn kind boos toespreekt met een harde stem. Het kind verstrakt, past zich aan, wordt emotioneel of trekt zich terug bij harde woorden. Er blijft weinig ruimte over voor ontplooiing op dat moment.

En toch doen we het met onszelf en onze interne stemmen. Wij zijn het die onszelf soms het meeste in de weg zitten.

Met het warme zonlicht vandaag, help jezelf herinneren dat het fijn is om heel liefdevol te zijn voor jezelf. Dat je makkelijker vooruit komt als bemoedigende woorden gebruikt in plaats van harde.

Liefde is altijd het antwoord.

Posted in

Laat een reactie achter