sculpture-6344547_1280

De beul die zich schuldig voelde

De beul die zich schuldig voelde.

In onze familielijnen zijn niet al onze voorouders altijd leuk en aardig geweest. Er zijn ook mannen en vrouwen geweest die nare klusjes hebben opgeknapt, die hebben gelogen, gestolen en vermoord. Die dingen hebben gekonkeld of nare plannen hebben gesmeed. Als iets in de lijnen niet goed is afgerond, kunnen we dat in het NU nog meedragen in onze genen en DNA.

Zo ook tijdens een kinderhealing. Tijdens mijn afstemming kwam ik terecht in de mannenlijn van dit kind rond het jaar 1400. Het levens was ruig en hard en ik ontmoette de plaatselijke beul. De man die handen en koppen afhakte van mensen die bestraft waren. Hij was goed in zijn werk, maar door de tijd zag hij welke mensen op het hakblok terecht kwamen. Veelal arme mensen, mensen die niks hadden en voor wie de enige manier om aan eten te komen was, het te stelen.

Er ontstond een innerlijke wrijving in deze beul. Hij zorgde ervoor dat zijn bijl heel scherp was en dat één houw voldoende was om de klus te klaren. Maar hij verharde aan de buitenkant en voelde zich heel eenzaam, uit verbinding en het schuldgevoel begon steeds meer aan hem te knagen. Hij haalde geen genoegen uit zijn klus en de frustraties konden soms hoog oplopen en ontploffen, want ook al was hij gemaskerd tijdens het actie moment, iedereen in het stadje wist wie hij was. Diep van binnen waren ze bang voor hem, want zij konden wel eens de volgende zijn die op het hakblok terecht kwamen, misschien verraadde de beul ze wel. Hij werd gemeden en dat hielp niet om je geliefd en gewaardeerd te voelen. Mannen waardeerden hem misschien, maar vooral omdat zij dan zijn werk niet hoefden te doen.

De mensen die hij onthoofd had, lieten zich zien. Het was een hele menigte en de schuld en schaamte van de beul was niet meer te weg te stoppen. Hij moest ze aankijken. Hij verwachtte boze blikken, woede, verdriet, wanhoop en hij zette zich schrap. Alleen toen hij keek, zag hij ze in hun zielsvorm en werd hij ontvangen door zachtheid en liefde. Hij had ze een ervaring gegeven die hun ziel had verrijkt. Hij vroeg om vergeving, maar er was niets te vergeven. Al deze zielen hadden deze persoon uitgekozen om hun lot te bezegelen.

De beul kon zijn harde buitenkant laten verzachten en loskomen van zijn ervaring. Hij kon nu verder reizen en zich weer laten omhullen door de andere zielen. Zijn plek in de familielijn kwam weer ‘online’ en de schuld en schaamte van alle mannen die na hem kwamen, kon wegvloeien. De verbinding werd weer hersteld en het gevoel van eenzaamheid verdween. De mannen konden elkaar weer steunen, iets dat ze zo hadden gemist.

Zo’n intense kinderhealing kan nog een poosje na sudderen. Het magische is dat niet alleen het kind is ermee geholpen, maar zijn vader ook.

Hoe mooi zou het zijn als jij je kind helpt, door zelf je eigen thema’s aan te pakken? Hoeft je kind dat misschien niet meer te doen.

Posted in

Laat een reactie achter