keep-out-1695827_1920

Afgesloten hart

Ik heb geaarzeld om het verhaal over deze houseclearing te delen, omdat het begon met zoveel wantrouwen en haatdragendheid. Toch voelt het belangrijk, want dit huis ging gebukt onder de energie van een gesloten hart en een onverzettelijke geest.

Mijn hulp werd ingeroepen voor een heus spookhuis in Hatert, Nijmegen. Een Marokkaans gezin had begin dit jaar haar intrek genomen in een huis, maar een aantal maanden later, logeerden ze veel bij familieleden en niet meer in hun eigen woning, omdat ze vreemde ervaringen hadden en bang waren geworden.

De ervaringen varieerden van het horen van gegrom en voetstappen, het zien van schaduwen in huis terwijl er niemand binnen was tot het wakker worden met enorme vingerafdrukken op de bovenarm. (Ik heb de foto’s gezien!) Stuk voor stuk hadden deze familieleden deze ervaringen. Ze voelden zich onwelkom, alsof ze gehaat werden zo vertelde de moeder mij later. Helaas stond de woningstichting niet open voor deze ervaringen en wilde niets ondernemen.

Bij aankomst bij het huis, waar ik een snelle rondleiding kreeg, voor ze het huis weer uitvluchtten, ontmoette ik een licht, mooi opgeknapt huis en kon ik me bijna niet voorstellen dat ze zich zo ongewenst voelden.

Me afstemmend op het huis en de grond voelde ik de massieve energie in het huis en ontdekte ik al snel waar het probleem zat. De energie die in de grond zat heeft dit alles versterkt. Ik werd getolereerd in huis om ik Nederlandse was. De vrouw die hiervoor in het huis gewoond had, was zo afgesloten geraakt in haar leven, dat haar hart potdicht zat en ze haat voelde voor alles wat anders en vreemd was voor haar. Ze was vervreemd van de wereld en ontzettend eenzaam.

 Dat gevoel in haar veld was zo groot dat het omgeslagen was in wrok en haat naar buitenlanders. Ik schaam me er bijna voor om deze gevoelens van weerzin en haat aan het papier toe te vertrouwen, maar toch was dit gevoel zó sterk en krachtig dat er geen andere mildere woorden voor zijn. Een Marokkaans gezin in háár huis was niet te verdragen.

Als emoties zó sterk zijn, kunnen ze zich manifesteren in geluiden, schaduwen of in dit geval vingerafdrukken. Het kan ook de energie van de bewoners zo beïnvloeden dat ze snel ziek of depressief worden, ook dat was zo in dit geval.

De vorige bewoonster die overleden was, was nog zo sterk gebonden aan dit huis. Haar angst voor verandering was zo groot dat ze daardoor ook de weg naar het licht niet kon gaan. Vaak kan ik in gesprek met zo’n aardgebonden-aspect en duidelijk maken dat het tijd is om te gaan en het huis vrij te geven. In dit geval stond ze er zeer afwijzend tegenover. Ze was onverzettelijk en wilde koste wat kost blijven waar ze was. Daardoor werd het tijd om krachtigere middelen in te zetten en haar met lichte dwang mee te nemen naar een energetische quarantaine plek. Een plek die je kunt vergelijken met een ziekenhuis, waar ze kan herstellen en ze ondersteund wordt bij het helen van haar hart.

Toen de vrouw eenmaal was vertrokken, kon het huis zelf opgelucht ademhalen en meehelpen om het op te schonen. Deze vrouw had door haar veld ook allerlei beings aangetrokken die zich op allerlei plekken in huis hadden genesteld. Tijd voor een grondige en grote schoonmaak, totdat in iedere ruimte het lied: “Let the sun shine in” van Hair werd gezongen. Het huis voelt nu zoveel lichter en ruimer en gegronder. De bewoners zijn ook losgemaakt van haar veld en hebben nu nog wat tijd nodig om over hun eigen angst heen te stappen.

Dit sluit weer prachtig aan bij de Healingcircle en de start van het levenspad van Gele Zon.

Ontspan & open je hart voor het nieuwe. Je kunt wensen wat je wilt voor een beter, mooier, leuker, fijner leven, werk of relatie maar als jij je daar diep van binnen niet voor opent, verandert het niet werkelijk.

Hou van wat je hebt en open je voor al het moois dat jouw leven nog wil verrijken.

Posted in

Laat een reactie achter