EliasSch - pixabay

De nieuwe jij

Dit levenspad leek wel het ‘vind jezelf opnieuw uit-pad’. Bij veel van ons zijn er verharde energie schillen opengebarsten (niet altijd prettig) en is er nieuw leven en verzachting tevoorschijn gekomen.

Dat nieuwe is nog jong, kwetsbaar en staalt tegelijk zoveel zachtheid en kracht uit.

Het kan heel onwennig voelen en onbekend. Dat betekent dat je Grote Beschermer (ego)alles uit de kast zal trekken om je veilig te houden.

Heel liefdevol bedoeld, daarom is het aan jou om te herkennen dat je Beschermer hard aan het werk is. Je kunt hem herkennen aan gedachtes als: ik kan het niet, dat lukt me toch nooit, ik durf niet, ik wil blijven slapen, lekker lang lezen is leuker, nogsteeds niet, het is altijd zo zwaar….etc…etc…

Heb je hem herkend? Bedank je Beschermer liefdevol voor al het harde werk en zeg dan: ‘Ik ben veilig. Ik kan dit, ik kies voor het nieuwe en onbekende.’ Voel hoe blij je hart wordt van het nieuwe vooruitzicht, de nieuwe plannen.

Nee, er zijn geen garanties over de uitkomst, alleen de vreugde van het NU samen met een beetje spanning voor het onbekende.

Elke stap is er eentje, hoe groot of klein ook.

Posted in

Laat een reactie achter