mural-2796296_1920

Haar naam is Eva

Nog 2 nachtjes en dan start het nieuwe zonnejaar, dat is het moment dat Sirius en de Zon tegelijk aan de hemel staan. De energie van het nieuwe jaar, begint aan te zwellen en het wordt gevoelsmatig lichter! Verrassende, bijzondere, magische momentjes lijken vaker voor te komen en er ontstaat een grotere synchroniciteit. Ervaar jij daar al iets van?

Ik geef je graag een voorbeeld van hoe zoiets gaat tijdens mijn afgelopen dagen:

Tijdens healingen ben ik het bijbelverhaal van Adam en Eva een aantal keer tegen gekomen. Eva wordt daarin neergezet als beïnvloedbaar en makkelijke prooi (de slang verleid haar), verleidster (ze verleidt Adam tot het eten van de appel) en komt daarmee in de categorie ‘gevallen vrouwen’ terecht. Het beeld van deze eerste vrouw is daarmee: knap, dom, beïnvloedbaar, labiel, schuldige, verleidster en verstotene.

De slang die ik ontmoette, degene die Eva de appel had gegeven, was vrij gepikeerd over deze vreselijke vervorming van het verhaal. Het verhaal is anders.

De scheiding van het mannelijke en vrouwelijke was, op dat moment in tijd, nodig. Nodig om de eigen identiteit te gaan ervaren, de Human Experience te beleven, te incarneren in het vlees van een mannelijke of vrouwelijke Human. Eva was degene die dat inzag (de wijsheid/ heling van de slang) en bereid was om die scheiding te initiëren. In het belang van de Human Experience.

Het is tijd om de schaamte en schuld die vooral (human)vrouwen door dit verhaal met zich meedragen te laten gaan.

Mijn team zei: ‘You are not to blame, you did not cause the fall and destruction of humankind. This event was ment to take place as part of the bigger plan. You helped to manifest this experience.’

Na deze healing vroeg ik me af hoe dat dan zat met vrouwen die Eva heten, in hoeverre voelt hun naam als een belasting?

Dat antwoord kwam in de volgende dagen toen ik een vrouw genaamd Eva voor een healing kwam! Ineens kreeg ik beelden van het Adam en Eva verhaal. Ik vroeg of ze verbinding voelde met de ‘eerste vrouw’ en vanuit haar zonnevlecht voelde ze een dikke kabel lopen naar deze Eva. Ik was zo blij dat ik haar kon vertellen dat het bijbelverhaal niet klopt, vervormd is! De binding met dat verhaal, met die Eva kon ze daarna verbreken en zich krachtig en vrij met haar naam en haar vrouwelijkheid verbinden.

Mooi synchroon hè? Ik antwoord op mijn vraag (wat zeker niet voor iedere Eva zal gelden) en deze prachtige vrouw verlost van de last van haar naam.

Posted in

Laat een reactie achter