evening-sun-2383966_1920

Het verleden laten waar het hoort

Kijk eens naar de datum! Die kun je achterstevoren lezen vandaag. Altijd leuk zo’n kleine ontdekking ’s morgens vroeg.

Hoe is het met je?

Het is behoorlijk intensief, hoewel mijn dromen er vannacht op vooruit gegaan zijn. In plaats van geweldadige acties, was ik nu aan het zoeken naar zeep zonder plastic verpakking en was ik lekkere luchtjes aan het ruiken. Ik werd met een fijner gevoel wakker (jaaaa, beter geslapen!!!), hoewel mijn lichaam nog wat vermoeid is.

Dit is een dag waarbij je uitgenodigd kunt worden om op te ruimen, om dingen waar je lang aan hebt vastgehouden te laten gaan. Gisteren tijdens een gezamenlijke meditatie zei de leidster: Ga niet steeds het verleden bezoeken, dan houdt het je in zijn greep. Breng gedachtes aan het verleden steeds terug naar waar ze horen, want NU op dit moment is het anders.

Zulke gedachtes komen voorbij, omdat je er nog iets van te leren hebt, als je kunt ontdekken wat de les is, zullen die herinneringen verdwijnen (je lichaam laat de trauma energie die je daar houdt, vrij).

Ik vond het zo mooi gezegd en herkenbaar. Vroeger kon ik blijven hangen in nare ervaringen uit mijn jeugd en ze steeds opnieuw beleven alsof het NU plaatsvond. En dat is eigenlijk ook zo, omdat zo’n herinnering vaak fullcolour is met alle zintuigen op ‘aan’.  Op zo’n moment vergeet je hele systeem dat het nu 2019 is en schiet je met je lijf en energie in de survival stand. Het vraag veel oefening en heling om daar los van te komen.

Door de boodschappen en lessen te leren die deze ervaringen me gebracht hebben, is mijn hoofd zoveel rustiger en leger geworden en word ik nauwelijks nog bezocht door mijn verleden. Dat maakt het leven echt veel fijner en leuker.

Posted in

Laat een reactie achter