mirjanascheepens-afgeruktetakken

Storm

Heel afgestemd op de Tzolkin kalender liet de wind van zich horen. Een stevige storm maakte hier voor de deur duidelijk wat nog kan gaan.

En ook, heel jammer van de afgerukte takken van de bomen voor mijn huis. Dat is ook een gevolg loslaten. ‘Afgerukt’ is meteen zo definitief, het voel onwennig en vreemd. Aan een kant blij dat het weg is, aan de andere kant is er een gevoel van een gat.

Omdenkend: Dat gat betekent lucht en ruimte voor iets nieuws, een nieuwe blik op dingen, een open deur.

Als eenmaal iets verdwenen is uit je leven, kun je het er niet meer aanplakken en beter maken. Een boom laat het gaan en treurt niet om zijn verdwenen takken.

Je kunt het nog een poosje proberen om het mee te nemen, maar al dat (dode) hout is behoorlijk zwaar om mee te zeulen. Het put je enorm uit.

Oké Wind, de boodschap is duidelijk. Tijd om wat als dood gewicht aan ons hangt, te laten gaan. Sommige delen zijn al levenloos geworden, andere delen groeien wel, maar leiden je misschien af van wat werkelijk belangrijk is.

PS Doe je mee met de nieuwe maan challenge? Iedere dag om 5 uur plaats ik een post als steuntje & aanmoediging. Deze is van gisteren: https://www.facebook.com/Unveilyoursparkle/photos/a.254323131346514/1983564358422374/?type=3&theater

Posted in

Laat een reactie achter