mirjanascheepens-tzokin118

Wat gun jij jezelf, werkelijk?

Het is onrustig. Er is veel gaande rond loslaten. Mensen, diep ingesleten patronen, familie overtuigingen of jouw realiteit, die eerst klopte maar nu niet meer.

Het allerbelangrijkste daarbij is jouw bereidheid om te verzachten in hart en lichaam en je open te stellen voor andere mogelijkheden. Het jezelf met alle cellen in je lichaam gunnen, dat jouw leven mooier, fijner, grootster kan zijn dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Ik maak het van dichtbij mee. In haar ziekteproces worden de scherpe kantjes van de persoonlijkheid van mijn moeder steeds scherper. Ze raakt zo opgesloten in zichzelf dat ze niet kan zien of ervaren dat er zoveel liefde om haar heen is. Ze benadert het leven vanuit argwaan. Ik vind het voor haar en voor ons als familie intens verdrietig.

Daar ben je dan, met alle goede bedoelingen, liefde en bereidheid en ze kan het gewoon niet zien. Ze gunt het zichzelf niet dat het leven liefdevol en zacht kan zijn. Ze blijft vechten.

In dit proces wordt alles op scherp gezet, nog extra verlicht. Misschien denk je nu, “ja, maar ik gun het mezelf echt wel om te leven en te genieten,” maar is dat werkelijk zo?

De grote vraag die ik hieraan overhoud is:

WAT GUN IK MEZELF, WERKELIJK?

Bone deep, tot in de diepste krochten van mezelf, gun ik mezelf het leven in al haar volheid, overvloed en wildheid?

Weet je wat ik dan ontmoet? Doodsangst.  

Ik ben er klaar mee! Met dat gevoel van angst neem ik geen genoegen meer! Vanaf nu kijk ik het recht in de ogen en zie ik dat het enkel een deel is van mij. Ik laat de angst toe terwijl mijn Wijze zelf voor begrenzing en omhulling zorgt. Het gevoel mag er zijn en vult me, ik verwelkom het. Dan kan ik het laten afvloeien naar de altijd geduldige liefdevolle aarde. Zij kent me tenslotte al eeuwen.

Ik stap uit mijn oude veilige jas, ik laat de illusie van al mijn innerlijke drama’s gaan. Ik ga grootster, lichter en levendiger naar het Leven.

En jij? Wat gun jij jezelf?

Mirjana

Posted in

Laat een reactie achter