directory-393839_1920

Zelfliefde is begrenzen

We zijn in de Tzolkin in een nieuwe energiegolf aangekomen. De golf van Zelfliefde, trouw aan jezelf en begrenzen.

Met Zelfliefde komt begrenzen direct om de hoek kijken. Want waar zeg je ‘ja’ tegen en waar zeg je ‘nee’ tegen? Hoe standvastig ben je in je begrenzing? Hoe overtuigd ben je van jouw grens?

De laatste opmerking kan heel uitdagend zijn! Je kunt je iets voornemen om te doen (of niet) en dan komt de ‘test’ om te checken hoe overtuigd je bent van dit voornemen.

Als ik zeker ben van iets, voel ik dat in het midden van mijn lichaam. Alsof ik een boom met krachtige wortels ben. Niets kan me dan weerhouden van mijn keuze.

Als ik me iets heb voorgenomen, maar ik ben er niet 100% zeker van, dan stap ik makkelijk weg bij mijn keuze, mijn energie ervaar ik dan als ‘los’.

Voorbeeld:

Ik neem me voor om een dag Me-time in te plannen. Ik laat mijn agenda leeg.

Dan komt er een telefoontje. ‘Heb je nog deze week tijd om een sessie in te plannen met mij?’ Ik kijk in mijn agenda en die ene dag is nog leeg.

Wat doe ik dan? Hoe belangrijk is een dag Me-time voor me? Hoe overtuigd ben ik dat die dag voor mijn alleen is?

LOL….de ene keer blijft de dag leeg, de andere keer denk ik achteraf…..ik had toch een lege dag ingepland, waar is die gebleven?

Herkenbaar? PS naar kinderen toe werkt dat net zo. Als jij zeker weet dat je iets wil of niet wil dan neem je de reactie van je kinderen voor lief. Als jij niet helemaal zeker bent, verander je makkelijk van gedachte.

Posted in

Laat een reactie achter