swan-2494925_1920

Berusten in het NU

Tijdens mijn meditatie vanochtend was mijn lichaam onrustig. Mijn spieren hielden wat spanning vast en waren niet helemaal te overtuigen om te ontspannen. Daardoor kon ik de diepte niet in zoals ik graag wilde.

Een klein voorbeeld van een gebeurtenis in het dagelijkse leven die voor komt tijdens meditatie of als je kind in de weerstand gaat of als de kassa rij niet opschiet.

Wat doe je dan?

  1. Je kan gaan vechten en duwen dat het ‘moet’ omdat je het wil
  2. Je kan boos en gefrustreerd worden en daarmee de druk verder opbouwen
  3. Je kan accepteren dat het is zoals het is, en met ontspanning en zachte ogen kijken naar wat er is.

Vandaag begon ik bij 1 en daarna 2. Daar eenmaal voorbij kon ik berusten in 3. Dit is wat het is op dit moment. Vanavond of morgen is het weer anders. Op het moment dat ik kon berusten in het NU-moment, kon mijn lichaam stiekem toch nog iets meer ontspannen. Ik zat lekker en comfortabel en het was goed.

Herkenbaar? Hoe ga jij met jezelf om als dingen niet helemaal gaan zoals je graag had gewild?

Posted in

Laat een reactie achter