bleeding-heart-3993189_1920

Een duik in je kelder

Zo poeh, ik vond het een pittig weekend, energetisch voelde het wat stug en toen kwam ik een artikel tegen over Pluto en dat deze planeet in het proces van retrograde is. Dat begon begin januari en voor deze cyclus volledig is doorlopen zijn we in januari volgend jaar! De meest intense periode is van 25 april t/m 4 oktober 2020, zie je de datum? Precies, afgelopen weekend.

Pluto gaat over je innerlijke kelders en alles wat daar aan karma, angst, verdriet en onverwerkte emoties ligt opgeslagen. Naast je persoonlijke donkere spelonken, heeft dit ook effect op die van het collectief. Landen, regeringen, machthebbers ontspringen die dans ook niet. De shift waar we in aangekomen zijn, gaat voorlopig nog wel even door.

Ik weet niet hoe het bij jou is als je opruimt, bij mij wordt het eerst een zooitje, voor de boel weer uitgezocht, gesorteerd, weggegooid en georganiseerd is.

Dat is het proces waar we in zitten met z’n allen.

Ook al is het misschien benauwd, frustrerend, irritant, fijn of saai momenteel, diep van binnen voel ik zo’n enorme vreugde! Yes, ik ben hier, wij doen dit toch maar met z’n allen!

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik voel dat ik precies daar ben waar ik wilde zijn. In deze tijd van grote verandering, om licht te brengen en mijn steentje bij te dragen aan een liefdevollere wereld. Om mensen te ondersteunen en begeleiden bij het opruimen van hun innerlijke donkerte, zodat hun innerlijke harts-licht fel gaat stralen.

Die donkerte kun je niet meenemen in de trilling verhoging van deze aarde en onze lichamen. De trilling van het donker is te laag, met als gevolg dat het vrij komt uit onze hoger trillende cellen. Een onomkeerbaar proces met steeds indringendere boodschappen om het ook vooral te laten gaan.

Het donker wil gezien en gehoord worden zodat het vrij gelaten kan worden. Het donker heeft jouw hulp nodig om zich te herinneren dat het net als alles een prachtige kern van licht heeft. Die kern kan ontsluierd worden als je er met liefde en compassie naar kunt kijken, als je dankbaar kunt zijn voor wat het je gebracht heeft.

Het donker is als de meest vreselijke nachtmerrie, het lijkt afschuwelijk en schokkend en je wil hem zo snel mogelijk vergeten, toch als je  de tijd neemt om het te ontrafelen, zit er een prachtige boodschap in verborgen.

<3

Posted in

Laat een reactie achter