fern-3118324_1920

Overgave aan het nieuwe?

Als ik naar buiten kijk, zie ik de bomen voor mijn deur zich overgeven aan de lente. Bij deze acacia’s duurt het altijd even voor ze hun groene blaadjes laten zien, alsof ze veel voorbereidingstijd nodig hebben om een verandering te omarmen. Nog niet alle bomen zijn zover om hun blaadje uitbundig te laten zien.

Als ik daar zo naar kijk vraag ik me af: Hoe is het eigenlijk met onze overgave aan het nieuwe? Kunnen wij ons tot in onze diepste kern overgeven aan de huidige shift?

Ik wil het wel, toch voel ik in mijn lichaam nog een aarzeling, mijn spieren protesteren nog, mijn zenuwstelsel raakt wat gespannen. Net als de bomen lijkt mijn lichaam er nog niet helemaal klaar voor te zijn. Ze heeft nog wat tijd nodig. Ik omhels en koester mijn ongeduld, want inmiddels weet ik ook dat ik mijn lichaam niet kan dwingen om zich te openen en over te geven.

Ik vertrouw erop dat mijn lichaam er klaar voor is op haar beste moment en dat ze nu vertrouwen en moed aan het verzamelen is voor de sprong in het diepe.

Hoe is het met jouw lichaam? Is dat al bereid om zich op een heel diep niveau over te geven aan het nieuwe?

Posted in

Laat een reactie achter