Pixabay - Free Photo

Elektrolyten

Zooo, we zijn lekker gaar gebakken, zelfs het vet verdampte!

Relax, stay cool & surrender waren wel de belangrijkste woorden. Dagen waarin je jezelf wellicht tegen bent gekomen, korte lontjes, irritaties en zo. Met deze temperaturen komen soms je slechtste eigenschappen boven of die van anderen ? Hoe ga je daar dan mee om? Ben je nu weer extra dankbaar voor de koelte!

Het is alsof we letterlijk met de start van het nieuwe zonnejaar, door een vuurpoort heen zijn gegaan, iets dat prachtig past bij het sterrenbeeld leeuw en de leeuwenpoort op 8-8 en de super nieuwe maan op 1 augustus. Er is genoeg activiteit, we hoeven ons geen seconde te vervelen!

Wat kun jij doen om jezelf in balans te houden?

Ik krijg zelf steeds beelden dat het belangrijk is om de elektrolyten in je lichaam in balans te houden. Elektrolyten zijn opgeloste zouten die elektrisch geladen zijn en wanneer in harmonie voor een goede doorgave zorgen van signaaltjes in je lichaam. Het zijn de lichtknopjes van je systeem, als de lichtknop aanzet wil je dat het ‘licht’ aangaat. Bij een tekort aan elektrolyten kunnen je spieren kramperig of stijvig worden, hoofdpijn, dorstig. Een soort interne kortsluiting of kapotte lampen. Ik neem extra magnesium voor mijn kramperige spieren.

Daarnaast is aarding heel belangrijk. Dagelijks een moment (of 2) nemen om in je lichaam te landen en je gewicht aan de aarde te geven. Overtollige (elektrische) lading kan zo makkelijk afgevoerd worden.

Posted in

Laat een reactie achter