163 nacht 7

Groei geeft verzet

Ons lichaam vraagt aandacht. Na alle toevoer van hoog frequente energie, heeft nu ons lichaam tijd nodig om het te verwerken. Dat kan pijntjes op allerlei plekken geven. Ik heb last van groeipijn-achtige pijntjes in mijn rug en bovenbenen, alsof de vezels van mijn spieren moeite hebben met openen en loslaten wat er in vastgehouden wordt.

Ons prachtige lichaam kan zoveel opslaan aan niet geuite, gehoorde of erkende emoties. Ik kan me daar steeds opnieuw over verwonderen. De emoties zijn niet eens alleen van onszelf, maar kunnen ook van vorige generaties zijn. Want in onze cellen, in ons DNA zijn herinneringen en ervaringen opgeslagen die teruggaan naar de eerste mens! Kleine fragmenten aan alle tijden dragen we in ons fysieke lichaam mee.

Nu zijn we in een periode aangekomen, dat we op fysiek niveau veel opruimen dat met die herinneringen te maken hebben. Hoe meer je kunt ontspannen, hoe meer je jezelf kunt openen, hoe makkelijker die opruiming gaat. Samen zijn we op weg naar een hogere trilling, naar een wereld waar meer harmonie en verbondenheid is, hoewel dat niet altijd zo voelt als je naar het journaal kijkt.

Waar vernieuwing is, is verzet; zo zie ik het. Als menselijk ras, hebben we altijd gestreefd naar veiligheid en zekerheid, nu is er een nieuwe instroom van energie, die die zogenoemde veiligheid op collectief niveau flink oprekt. Daardoor ontstaat een tegenbeweging, een opleving van machtsstrijd, van vasthouden aan wat bekend is, totdat het nieuwe onvermijdelijk is en het oude zich eraan gaat overgeven. De situatie in Venezuela is daarvan een voorbeeld. Tot het zover is, is er flinke wrijving.

Posted in

Laat een reactie achter