girl-2506201_1280

Kies voor vreugde

Er is iets vreemds aan de hand, mijn lichaam voelt regelmatig alsof het onder stroom staat, het gepiep in mijn oren is opnieuw aan met een hele hoge toon. De tabellen laten een onrustigheid zien en de magnetometer (meet het magnetisch veld van de aarde) is behoorlijk uit z’n doen. Dat vinden de wetenschappers blijkbaar ook, want al twee dagen passen ze de schaling aan! (zie afbeelding)

Ik had afgelopen zondag ook ineens zin om een vastenperiode te beginnen! Zomaar uit het niets was er een beslissing gevallen, heel apart! Ik heb jaren geleden een aantal keer een vastenkuur gedaan en dan had ik een paar dagen nodig om me voor te bereiden op dat plan, maar nu was het: idee viel binnen en toen was het start….GO, moeiteloos!

Ook ‘last’ van onverklaarbare verlangens? Volg die verlangens, die plannen die je de meest vreugde geven. Hoe raar ze misschien ook voor je zijn, hoe bang je ook bent voor de mening van de omgeving, waag het erop! Wie weet wat voor moois het je brengt op het moment dat je ervoor gaat. Gewoon omdat het goed en fijn voelt.

Flora Bowely, een kunstenares, zegt altijd als je vastloopt tijdens het schilderen. Laat het gevoel van vastzitten gaan, wees nieuwsgierig en ga op zoek naar die plek op je canvas, hoe klein ook, waar je de meeste vreugde voelt. Ga vanuit daar verder.

Een mooi metafoor voor periodes in je leven dat je je klem voelt zitten of het zwaar hebt. Je kunt je focus houden op wat niet goed is en wat niet werkt, je kunt ook je energie steken in koesteren en uitbouwen van wat wel fijn is. Voor je het weet is je hele ‘canvas’ veranderd, moeiteloos en met vreugde.

Posted in

Laat een reactie achter