angel-2563645_1920

Ontvoert

Er wordt heel veel geschreven over deze dag! Een bijzondere dag die opnieuw een energetische doorgang zorgt. In combinatie met de volle maan is de energie nogal intensief en mijn nachten nog al kort. Vanochtend om 6.14 u bereikte ze haar hoogtepunt en om even voor 5 uur werd ik al wakker. Heb jij ook een kort nachtje gehad?

Herinner je je nog mijn nachtmerrie van gisteren over ontvoerd worden en machteloosheid? Die heeft nog een staartje gekregen! Niet in mijn dromen, maar tijdens een kinderhealing voor een tienermeisje.

Als ik me afstem, vraag ik altijd of het kind me mee kan nemen naar het moment dat er een verstoring in de energie is opgetreden. De ene keer krijg ik een familielijn te zien, de andere keer een moment in dit leven en deze keer een gebeurtenis op haar tijdlijn van lang geleden.

Het voelde zo dicht en zwaar. In eerste instantie kon ik door die grijze dichtheid niets zien. Langzaam loste de mist wat op en zag ik een woestijnachtig landschap. Ik voelde doodsangst, eenzaamheid, hopeloosheid en verzet. Toen zag ik een jonge vrouw, met lang zwart haar en grote, verschrikte, donkere ogen. Het meisje dat me naar deze plek had meegenomen viel op dat moment in slaap. Een mooie zelfbescherming voor gebeurtenissen die ze op deze NU-leeftijd nog niet bewust hoeft te weten. De energie doet toch wel zijn werk.

Deze jonge vrouw was ontvoert (zie je de vergelijking met mijn droom!) door een man die psychisch ziek was. Ze werd mishandeld en misbruikt en heeft dat een poosje weten te overleven, tot ze het niet meer kon verdragen. Uit zelfbescherming heeft ze haar energie en bewustzijn zo diep in zichzelf terug getrokken dat haar lichaam eruit zag alsof ze dood was. De man heeft haar begraven.

Daar onder de grond, reikte haar bewustzijn weer naar buiten om tot de ontdekking te komen dat ze levend was begraven. Je kunt je de ontzetting, machteloosheid en het verzet misschien voorstellen die deze jonge vrouw toen heeft ervaren. Een ultiem moment van machteloosheid. Deze gevoelens sloten prachtig aan bij de ervaringen in haar huidige leven.

En hoe vreselijk dit ook klinkt en hoe heftig onze persoonlijkheid er ook op kan reageren, dit was wat zij in dat leven wilde ervaren. Zij heeft in meerdere levens het thema macht versus machteloosheid ervaren vanuit verschillende perspectieven. De vrouw in dat leven realiseerde zich dat ze met dat inzicht voor iets anders kon kiezen. Ook al lag ze levend begraven onder de grond, ook al kon ze zichzelf niet bevrijden, ze kon één ding wel doen. Haar macht terugpakken en in dit geval kon ze kiezen voor acceptatie & overgave aan de situatie. Ze kon de ‘dader’ bedanken voor zijn perfect uitgevoerde taak, want hij had haar geholpen om deze ervaring te beleven. Daarmee kon ze haar lichaam heel rustig en zacht verlaten en werd het trauma opgelost. Het stukje licht dat in die tijd was achtergebleven, kon nu weer aansluiten bij haar licht van NU.

Wat een prachtig inzicht en wat een krachtige vrouw, in haar leven nu zal ze meer keuzevrijheid gaan ervaren en voelen dat zij macht heeft over zichzelf.

Posted in

Laat een reactie achter