aarde5

Overgave & acceptatie

Nou, de onrustige nachten zijn bij mij nog niet voorbij! Ik heb juist het gevoel dat er weer lekker in de modder wordt gewroet.

Ik vecht er niet meer tegen. Overgave en accepteren wat er is geeft de meeste ruimte en daardoor herstel ik snel. Als je in verzet gaat, verharden je weefsels en je cellen en daarmee stagneert je energetische stroming. Als je je focus houdt op dingen die niet fijn zijn in je lichaam (of je leven), geef je jezelf geen ruimte om te ervaren dat er op andere plekken wel zachtheid en ruimte is.

In de Tzolkin kalender start vandaag het levenspad van Rode aarde en die energie gaat precies daar over. Het laatste pad voor de start van 2020. Overgave, in verbinding zijn met het natuurlijke ritme van het leven. Luisteren naar jouw behoeftes en ritme en daar gehoor aan geven. Daarnaast vraag het om een vertrouwen dat alles wat je meemaakt jouw hogere doel dient en alert zijn op signalen die je ontvangt over volgende stappen die je kunt zetten.

Er kunnen onverwachte en soms spannende wendingen zijn. Onze ego vindt daar natuurlijk van alles van, blijft ‘waarom vragen’ stellen en draait in cirkeltjes omdat het persé wil begrijpen. (Dat doet je ego omdat hij gelooft dat je niet veilig bent!)

Soms zijn dingen niet te begrijpen op het moment zelf, maar pas na een langere periode. Dan zie je wat er in jou wakker geworden of gegroeid is door die ervaring.

Het mooiste wat je jezelf kunt geven is: vertragen, ontspannen in je lichaam en je overgeven aan jouw ritme. Dat ritme ligt in veel gevallen een stuk lager dan we graag willen. 😉

Posted in

Laat een reactie achter