Letting go

Oude verhalen laten gaan

Vakantie/werkplek wordt meer vakantie/rustplek. Mijn lichaam is moe, protesteert, wil niks eten, ruimt flink op, wil alleen ontspannen.

So much voor alle plannen.

Dat vraagt om een aanpassing en om overgave. Het is wat het is.

Energetisch zijn er momenteel (opnieuw, we raken er bijna aangewend) flinke verschuivingen, waardoor er weer veel opgeruimd wil en kan worden. Persoonlijke dingen en collectieve energie brokken.

Er komen veel ‘oude verhalen’ langs. Personen uit het verleden nemen letterlijk contact op of je bent ineens met herinneringen van vroeger bezig.

Het zijn verhalen die je jezelf altijd verteld hebt en die je lang geloofd hebt.

Dit is de uitnodiging: Lieve jij, het is zoveel jaar later, jij bent niet meer de persoon die je toen was. Je bent gegroeid, je hebt nieuwe ervaringen opgedaan, ben je bereid om nu afscheid nemen van dit verhaal, want diep van binnen weet jij dat het niet meer waar is.

Wellicht zijn er jongere delen in jezelf die nog voeding, veiligheid, liefde denken te halen uit dat verhaal en het daardoor moeilijk vinden om te laten gaan. Stel ze gerust, zeg dat ze oké zijn en dat het nu tijd is voor een mooi nieuw hoofdstuk. En vooral, dat je veilig bent.

Veilig genoeg om voor iets anders te kiezen, iets anders te geloven, diep te vertrouwen.

Een cliënt vroeg me: ‘Geeft God om mij?’ Mijn antwoord is volmondig ‘JA’. Liefde en humor zijn de bouwstenen van het Universum, van het goddelijke. Die energie is pure levendigheid. De enige die dat in de weg kan staan, zijn we zelf.

De weg eruit is simpel en tegelijk heel uitdagend. Geef je over en laat los! Waag de sprong, vertrouw!

Posted in

Laat een reactie achter