swimming-2741030_1920

Sprong in het nieuwe

Met de start van een nieuwe levenspad in de Tzolkin kalender eergisteren is er meteen verandering in energie. Het witte wereldoverbruggerspad leidt ons de weg.

Een pad dat gaat over: het beginnen van een nieuwe fase en het afsluiten van een oude, het afhechten van losse eindjes, over afscheid nemen en loslaten, over vergeven.

De komende periode worden we allemaal uitgenodigd om de puntjes op de i te zetten en je los te maken van alles wat niet meer past. Dan kun je makkelijker de drempel over naar het nieuwe waar je wellicht af en toe al een voorproefje van gehad hebt.

Dit klinkt misschien als hard werken, maar dat is niet zo. Zacht worden, ontspannen, aandacht voor je ademhaling, en jezelf openen voor het nieuwe, is eigenlijk het enige dat je hoeft te doen.

Neem elke dag een moment om je lichaam te voelen en je spieren bewust te ontspannen, je handen op je hart te leggen en je hart de warmte van je handen te laten ervaren. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben nu veilig.’ Wees nieuwsgierig of je dan nog een beetje meer kunt ontspannen.

Gisteren in een gesprek over van mijn bedrijf en mijn gevoel dat er een golf met nieuwe mogelijkheden aankomt, voelde ik mijn persoonlijkheid verkrampen, en een gevoel van angst kwam opzetten.

Ineens was daar het beeld: “…Ik als 8 jarige op het uiteinde van de hoogste duikplank, met achter me met de rest van de klas. Ik durfde toch niet. Bevend als een rietje zei ik:  ‘ik durf niet’, maar ik moest van de strenge badmeester! Verkrampt van angst ben ik naar beneden gedoken en met een klap op het water geland, snakkend naar adem…”

Ineens vielen dingen op zijn plaats! Het kwijtraken van tijd de afgelopen weken, het slecht uit mijn woorden komen, verkrampte schouders, waren signalen geweest. Ik had ze gekoppeld aan de aanschaf van mijn auto, ook een soort sprong in het diepe, maar er zat nog een laag onder. Mijn angst voor de nieuwe fase, mijn angst voor de sprong in het onbekende.

Ik liet de angst er zijn, ademde er rustig doorheen en liet de spanning uit mijn lichaam glijden, nodigde mezelf uit om zacht te worden van binnen en van buiten. Daarmee verloor de ‘sprong in het diepe’ van toen zijn kracht en invloed.

Ik ben klaar voor het nieuwe! En jij?

Posted in

Laat een reactie achter