planet-1857488_1920

Verandering is onvermijdelijk

Opnieuw een bijzonder hemels fenomeen! Een volgens astrologen indrukwekkende ‘square tussen saturnus en uranus’. Tijdens andere samenkomsten van deze twee planeten, waarvan eentje in 1988, viel vlak daarna de muur in Berlijn. Het zichtbare resultaat van het afbreken van een structuur.

Het geeft me een beetje het gevoel van ‘De Toren’ in de tarotkaarten. Deze kaart vertelt dat oude structuren gaan vallen of afgebroken worden, iets dat kan aanvoelen als een shock. Dat geldt voor innerlijke en uiterlijke structuren. Het kan een gevoel van chaos geven en van schudden op je grondvesten, toch is het iets goeds! Sommige structuren hebben al slijtage verschijnselen en stonden wellicht al op instorten. Dan is dit een prachtige tijd om er daadwerkelijk afscheid van te nemen. Intens en tegelijk nodig.

Tijdens deze transitie is het vooral belangrijk om in je centrum te blijven, je gronding te voelen en je over te geven aan de verandering. Nee, dat is niet altijd makkelijk, want onze innerlijke dramaqueen en king kunnen op de loer liggen. Je mind houdt tenslotte niet zo van veranderingen, die wil heel graag dat alle bij het oude blijft dáár heb je tenminste controle over. (een beetje dan) Momenteel lijkt verandering onvermijdelijk, dan kun je er maar beter zo soepel mogelijk in meegaan.

Wat er ook gebeurt, groot of klein, onthoud vooral het dat het iets goeds gaat voortbrengen, zelfs als dat in het eerste moment niet zo lijkt. Het kan een ‘shock to the system’ zijn, soms is zoiets nodig om tot actie over te gaan.

En doe tussendoor een dansje, lach en straal je licht. Dát is het grootste cadeau dat je jezelf en de wereld kunt geven. <3

Mirjana

Posted in

Laat een reactie achter