feet-1868670_1920

Wasprogramma

De energie momenteel heeft een beetje het effect van een wasmachine programma bedacht ik me vanochtend. Het gaat een beetje schoksgewijs. Het ene moment lekker in flow, het volgende moment worden we door elkaar gehusseld en zo af en toe worden we lekker uitgewrongen tijdens een centrifuge moment.

Tijdens zo’n centrifuge moment worden oude losgekomen stukken, die tijdens het eerdere programma losgeweekt zijn, er lekker uit geslingerd.

De kunst is om het ook zo te zien. Dat we niet onze emoties zijn, maar dat we ze hebben én dat ze dus weer verdwijnen. Dat emoties vaak voortkomen uit triggers. Alleen om die triggers aan te raken, hebben we vaak iemand anders nodig die op de goeie knop drukt.

Eigenlijk is het het Universum, de bron die via een ander, op onze aan-knop drukt. Om ons ervan bewust te maken dat we vastzitten in een programma van: niet genoeg zijn, niet waardevol zijn, geen bestaansrecht hebben etc… dat is namelijk niet waar. Dát wil de bron ons laten weten.

Het is uitdagend om dat te herkennen als we midden in de emoties zitten. Op zo’n moment is het fijn om iemand te hebben die je eraan helpt herinneren. Iemand die je vraagt: welk programma draait er nu? En is dat in het nú écht waar?

Het wasprogramma dat momenteel door de bron wordt gedraaid, is het losweek- & loslaatprogramma. Hoe meer we ons daaraan overgeven, de emoties er laten zijn en onszelf eraan helpen herinneren dat oude ‘vlekken’ worden verwijderd, hoe makkelijker het programma zijn werk kan doen.

Posted in

Laat een reactie achter