slang11

Verzet

Er zit energie in de lucht die innerlijk onrustig maakt. Je lichaam kan ineens te krap voelen, je kleren te strak zitten, je lontje is kort en angst en/of boosheid komt naar boven drijven. Bij mij is mijn innerlijke puber bozig en opstandig aan ’t puberen.

Kun je dan in contact blijven met je volwassen zelf en dat deel in jezelf herkennen dat in protest is? Dit is het moment dat je mind kan gaan rennen als een hamster in z’n rad en je meenemen in een emotionele rollercoaster. Wat heeft dat deel in jou nu nodig dat jij kunt geven?

Lieve jij, onthoud: Dit is tijdelijk! En hoe rot je je misschien ook voelt, het heeft een prachtig doel.

Jouw fysieke lichaam ontdoet zich van alle geklonterde energie die je nog vasthoudt. Het grootste plezier dat jij jezelf kunt doen is ontspannen en vertrouwen. Als je emoties heftig voelen (dat is je beschermende ego, die wil je nog steeds veilig houden) help jezelf dan herinneren dat die, in de meeste gevallen, oud zijn! Adem in, adem uit en stel je voor dat ze uit je systeem dampen als dikke grijze mist.

Leid je mind af door naar fijne dingen te kijken, een mooi schilderij, een steen die je aandacht trekt. Of zet je lekkerste muziek aan en dans, bewegen helpt om de zwaardere emoties los te trillen. En als het zo voelt, verscheur een krant, kras met potlood op papier tot ie breekt, dat kan zó lekker zijn!

Posted in

Laat een reactie achter