zaad11

Winterzaad

Het lijkt onmogelijk om nu zaden te planten en te verwachten dat ze ontkiemen, toch is het mogelijk. In de Tzolkin kalender begint vandaag het Geel zaad levenspad. Het zaad dat alle opties en mogelijkheden in zich heeft om uit te groeien tot iets nieuws.

Deze keer is het zaad dat langzaam zal uitgroeien, maar diep gaat wortelen. Door de donkerte van de winter en een gebrek aan zonlicht en warmte, ontkiemt het zaad in een heel rustig tempo. De meeste aandacht gaat uit naar het wortelen. Boven de grond gaat voorlopig nog weinig gebeuren, onzichtbaar en diep in de aarde dáár begint de magie.

Eén eigenschap dat prachtig bij Geel zaad past, is ‘geduld’ en dat heb je nodig met het planten van je winterzaad. Laat het je niet weerhouden om zaden in de vorm van wensen en verlangens juist nu te planten. Deze zaden kunnen uitgroeien tot stevige, goed geaarde projecten, met een rijke oogst.

En hoe mooi is het dat het vandaag een 3-3-3 dag is! (3 / 1+2 =3 / 2+10=12=3) Kun je het verwachtingsvolle, het nieuwe ervan voelen?

Neem vandaag de tijd om stil te staan bij je wensen en verlangens. Zo kun je iets planten:

* Hoe voelt het in je lichaam als die wens uitkomt, vul jezelf er helemaal mee op, maak dit gevoel zo krachtig mogelijk.

* Schrijf en teken over dit gevoel geef er steekwoorden aan, geef het een plekje in je kamer, zodat je je daar elke dag mee kan verbinden.

* Laat de hoe en wat nu los (haha, de grootste uitdaging!) focus op hoe jij je wil voelen.

* Let the magic happen.

Posted in

Laat een reactie achter